Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων
Έλα μαζί μας

Το μήνυμα πέρασε: Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι

Πεύκη,  Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα πέρασε: #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι

Ηχηρό «παρών» 1.200 μαθητών από Γυμνάσια Λυκόβρυσης, Πεύκης και Αμαρουσίου στην εκπαιδευτική ημερίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π.

Μαρίνα Πατούλη: «Σερφάρουμε ασφαλώς, όταν σερφάρουμε με γνώση»

Με τη συμμετοχή 1200 μαθητών ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων πέρασε το κοινωνικό μήνυμα: #Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι, στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο HELEXPOMAROUSSI, σε συνδιοργάνωσημε το Cyber Security International Institute (CSII).

«Το Διαδίκτυο είναι το σύγχρονο «διαβατήριο» για τη γνώση, την πληροφόρηση, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία. Ο ψηφιακός πολιτισμός ή αλλιώς ψηφιακή κουλτούρα είναι το νέο κοινό «Σπίτι» μας. Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στη νέα εποχή αξιοποιώντας τα δεδομένα που μας προσφέρει και να προετοιμάσουμε το έδαφος για τις νέες γενιές. Απαιτείται Μέτρο και Λογική, ως παράμετροι, για τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας από το διαδίκτυο. Η δαινομονοποίησή του δε θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή μας» ανέφερε στο χαιρετισμό της η κα Πατούλη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Γυμνασίων: Λυκόβρυσης, 1ου Πεύκης, 1ου – 3ου& 5ου Αμαρουσίου.Τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους μαθητές για την παρουσία τους.

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο πρεσβευτής διεθνών και δημοσίων σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. κ. Νίκος Παπαδάκης.

Μέσα από τις θεματικές παρουσιάσεις της ειδικής ομάδα επιστημόνων του CSII με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο – πρώην  προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανώλη Σφακιανάκη, απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των μαθητών στον ανοιχτό διάλογο που ακολούθησε.

Στην απήχηση του μηνύματος, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, συνέβαλε ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας BO ο οποίος ξεσήκωσε τους μαθητές με τις μουσικές του επιλογές, κλείνοντας καλλιτεχνικά την επιτυχημένη ημερίδα.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της ΔΕΘ – HELEXPO και υποστηρίχθηκε από τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ ως Μέγας Χορηγός και το περιοδικό People ως Χορηγός Επικοινωνίας. Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», ως υποστηρικτής, ενυδάτωσε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημερίδας. Στην υλικοτεχνική υποδομή της εκδήλωσης συνέβαλλε ο Δήμος Αμαρουσίου, ως φιλοξενών Δήμος.

Το «παρών» από το Δήμο Αμαρουσίου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη έδωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Νίκος Πέππας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA